Ales binnen handbereik

Noem het op en je vindt het in de buurt van Het Gemaalhuis. Je boodschappen doe je in winkelcentrum De Vier Meren. Restaurants, de tennisclub, fitness, de bibliotheek, het gemeentehuis, scholen, de kinderopvang, zelfs een kinderboerderij – het ligt allemaal nog geen kilometer van Het Gemaalhuis. ’s Ochtends vroeg even een rondje hardlopen of lekker wandelen met de hond? Via het Wandelbos steek je zo door naar de Toolenburge Plas. Groen en water: dat vind je vlakbij Het Gemaalhuis in overvloed.

Perfecte ligging

Hoofddorp ligt gunstig, ten opzichte van zo ongeveer iedere werkplek in de Randstad. Geen wonder dus, dat zoveel (internationale) bedrijven hier hun hoofdkantoor vestigden en dat er zoveel young professionals willen wonen. En binnen Hoofddorp staat Het Gemaalhuis ook nog eens op de allerbeste plek, of je nu met de auto of het OV reist: dichtbij de N201 (die aansluit op de A4 en de A5), op loopafstand van het NS-station en met een bushalte op 50 meter van je voordeur.

Een historische plek

Waar nu het Gemaalhuis gebouwd wordt, lag ooit het Haarlemmermeer. Bijna 17.000 hectare water werd weggepompt en de Haarlemmermeerpolder is een feit. Eerst was er veel landbouw in de nieuwe polder, in de 20ste eeuw kwam daar glastuinbouw bij en de aanleg van Schiphol bracht veel (internationale) bedrijven naar deze plek. Dwars door de polder loopt de Stelling van Amsterdam, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het Fort van Hoofddorp – vlakbij Het Gemaalhuis – is één van de 45 indrukwekkende forten van de Stelling.